Selectează o Pagină

Zilele trecute m-au purtat pasii prin Brasov. Si acolo, in afara de plimbarea mea obisnuita pe stradutele de epoca din Centrul Vechi si de vizita la unul dintre restaurantele mele preferate, Transilvania, am fost la o conferinta tinuta de Mihaela Bilic. Unde am avut o mare surpriza. In 90% din discursul sau am regasit ideile in care cred si pe care le sustin aici pe blog de mai bine de doi ani, cum ar fi:

– ce se intampla daca mananci repede, daca arunci pur si simplu mancarea in gura (Mananci repede, traiesti repede; Ce patesti daca mananci repede)

– cat de important este sa acorzi atentie meselor, sa nu desfasori alte activitati in timp ce mananci (Atentia, ingredientul secret de la orice masa; Legatura dintre meditatie, sex si mancare; Cum se mananca inghetata)

– cat de important e sa fii atent la propriile nevoi (Rodia de la miezul noptii)

– relatia puternica pe care femeile o au cu mancarea, faptul ca ele mananca nu doar pentru ca le e foame, ci si pentru ca sunt fericite, triste, stresate etc. (Daca Freud ar fi fost femeie)

– ce inseamna sa numeri caloriile de la fiecare masa (Ce s-ar intampla daca ai calcula zilnic cate calorii are mancarea din farfurie)

Am fost entuziasta, asadar, ca un nutritionist nu doar ne tine predici despre ce e bine si ce e rau sa mancam (morala din jurul mancarii creeaza doar frustrari), ci chiar gandeste ca un psiholog si ne invata ce atitudine sa avem fata de mancare si fata de propria persoana.

Foto: Pixabay.com

fb-share-icon
error

Ți-a plăcut? Ne bucurăm să duci vorba mai departe.