Cum să scrii și să publici
o carte de rețete
Descoperă un ghid creativ și concis care îți va aduce entuziasm, încredere și informații pentru a scrie propria carte de rețete.
Descoperă câțiva pași pe care să îi faci
pentru a-ți publica mai ușor cartea
Fiecare autor de carte trebuie să aibă clare câteva aspecte esențiale despre cum se redactează și se publică o carte. Cum să scrii… este un ghid în format PDF, cu o grafică prietenoasă, care te ajută să răspunzi cu încredere la întrebarea: „Ce trebuie să fac pentru a deveni autor de carte de rețete?”.
Descoperind în acest ghid o serie de exemple, exerciții, idei revelatoare, informații și, nu în ultimul rând, greșeli pe care să le eviți, vei avea puterea și entuziasmul de a parcurge întregul drum, de la scrierea primei rețete până la tipărirea cărții.
Dobândește claritate, inspirație, încredere
Simplifică întregul proces de realizare a cărții tale, economisind timp și bani. Află câteva elemente esențiale care să nu lipsească dintr-o carte de rețete.
Redactează corect
Descoperă capcanele scrierii unei rețete. Ghidul trece prin 27 de greșeli des întâlnite în redactarea de rețete.
De ce 27? Pentru că nu trebuie să rămânem blocați în tipare. O carte înseamnă, înainte de toate, creativitate, a aduce un lucru nou.
Folosește-ți creativitatea
Urmează câțiva pași pentru a crea un produs nou, care să aducă ceva inedit, calitate, față de multitudinea de cărți de rețete existente deja pe piață.
Inspirație și relaxare
Un ghid simplu și util ca să scrii o carte nu doar ca inspirație pentru cititor despre ce va pune pe masă la următoarea cină, ci care să ofere și un moment de relaxare, o stare de bine.
„Citind ghidul Elenei despre cum să scrii și să publici o carte de rețete mi-am rememorat întreaga percepție asupra ei. Meticuloasă și studioasă, cu atenție incredibil de mărită la detalii, riguroasă în orice face și învățând mereu ceva nou. Acestea toate învăluite într-un minunat simț estetic, fiindcă sufletul ei este ca un curcubeu gata să așeze culoarea potrivită fiecărui pasaj de text, emoție sau farfurie de mâncare, poate mai ales plină de un desert delicios.
Așadar, veți găsi în acest ghid presărate toate aceste calități ce vă vor ajuta pe drumul pe care doriți să porniți: de a publica o carte, de a împărtăși în mediul online rețete culinare, de a vă construi un blog sau pur și simplu de a petrece timp liber de calitate învăluindu-vă de frumos și de bucurie pentru trup și spirit.“
Ruxandra David, co-autor „65 de secrete despre succes”
Numele tău scris pe coperta cărții!
Să scrii prima ta carte îți aduce un sentiment de bucurie și de mulțumire care nu se compară cu nimic altceva.
Pas cu pas până la tipărirea cărții
Ghidul îți arată pașii de urmat, de la prima intenție de a scrie o carte până la momentul publicării ei. Dar povestea nu se oprește aici.
Economie de timp și de bani
Ghidul e presărat cu câteva exerciții simple care te ajută să clarifici aspecte esențiale ale redactării cărții încă de la început. Și asta înseamnă economie de timp. Și de bani, desigur.
Încrederea cititorilor tăi
Vei afla ce nu trebuie să îți lipsească din carte pentru a avea succes. Și cum să capeți încrederea cititorilor în produsul tău.
Cum publici
Ghidul te învață cum să îți publici cartea printr-o editură sau pe cont propriu. Vei afla avantajele și dezavantajele celor două variante.
,Întâlnire cu autoarea ghidului
De-a lungul anilor, Elena Ceciu a citit mii de rețete, scrise în toate felurile. A fost editor coordonator al ediției românești a revistei BBC GoodFood. A scris cartea (Re)Împrietenește-te cu mâncarea! Și cu tine însuți, publicată la Editura Catharsis Media și vândută pe site-ul psihoshop.ro.
A redactat cărți cu rețete, cât a fost redactor la Editura Curtea Veche, perioadă în care a și tradus cartea lui Jamie Oliver 5 ingredients – Quick & Easy Food. A urmat, editor fiind la Corectura.ro, traducerea cărților Jamie gătește în Italia, Cartea de Crăciun a lui Jamie Oliver, VEG, și a încă două volume-surpriză care vor apărea curând pe piață, scrise de cunoscutul autor britanic.
Experiența a învățat-o cum să privească o carte cu rețete și, mai ales, cât de important este ca acestea să fie scrise corect, clar, expresiv. Tot acest bagaj de cunoștințe a determinat-o să scrie acest ghid pentru a le transmite celor care vor să scrie o carte adevărată de rețete.
Așa că pregătește-ți un ceai sau un pahar cu apă infuzată cu fructe, așază-te comod într-un colț liniștit al căminului tău și intră în această aventură!
Întrebări frecvente
Ce se întâmplă dacă am cumpărat ghidul, dar am pierdut documentul?
Trimiți un mesaj pe contact@fericiri.ro și vei primi ghidul încă o dată.
Pot să arăt ghidul unei prietene?
Nu, dacă respecți munca realizatorului. Acest document este supus drepturilor de autor.
Pot găsi ghidul pe site pe perioadă nelimitată?
Nu. Ofertele de cursuri de pe site vor fi mereu înnoite.
Cum pot primi informații suplimentare despre publicarea cărții mele?
Trimiți un mesaj pe contact@fericiri.ro sau în formularul de mai jos și îți vom răspunde la întrebări.
Cum să scrii și să publici o carte de rețete
Ghidul tău care îți dă încredere și informații în călătoria spre titlul de autor de carte.
Mai simplu
Stabilește de la început câteva coordonate clare despre cum vei construi volumul, care vor simplifica întregul proces și te vor ajuta să te concentrezi pe ce contează cu adevărat în crearea primei tale cărți.
Conținut
Iată mai jos structura ghidului. Este conceput în așa fel încât să te ajute nu doar să redactezi rețete corect… ca la carte, ci și să realizezi un produs care să pună în valoare pasiunea, creativitatea și originalitatea cu care ai creat un volum unic pe piață.
Dacă nu ați găsit răspunsul căutat la rubrica Întrebări frecvente, așteptăm mesajele voastre.