Selectează o Pagină

De 1 Decembrie, am dat o fuga pana la Brasov.

Nimic nou, un pic de zapada, asa doar, sa nu uiti ca e iarna. Un brad mare in buricul targului, aceeasi tihna la Restaurantul Transilvania, exact langa munte, unde obisnuiesc sa ma relaxez la orele mesei.magazin grecesc

Dar eu vreau sa va spun acum despre magazinul grecesc de care am dat langa locul unde am fost cazati, pe una dintre strazile tihnite ale Brasovului (Strada de Mijloc). De cum intri in micul magazin, te intampina o vitrina plina cu masline, de toate felurile. Si neaparat salutul de bun-venit, cu accent grecesc, al patronului. Ei bine, este omul de care aveti nevoie si care va va lamuri ce ulei de masline sa luati, care sunt maslinele cele mai aromate sau cum sunt conservate rosiile uscate (in ulei de masline, ceea ce mai rar veti putea gasi in alta parte).

Desi turista, desi stiam ca in Centrul Vechi din Bucuresti sunt vreo trei magazine grecesti, la care acum imi dau seama ca nu am ajuns vreodata, greu mi-a fost sa plec cu mana goala de la grecul brasovean.

E greu sa intri intr-un magazin grecesc si sa pleci fara sa iei ulei de masline. E chiar imposibil, cred! Dar, pe langa el, mi-a facut cu ochiul si un otet balsamic cu smochine, care intr-adevar are o aroma atat de placuta a acestor fructe care mi-au incantat copilaria (caci le culegeam direct din copac si le aveam la discretie). Bineinteles, cum am ajuns acasa, uleiul si otetul au fost testate intr-o salata care s-a nimerit a fi una cu naut, rosii cherry, ceapa rosie si ardei. Perfect!

Am mai luat de la pravalia greceasca un otet balsamic din stafide (nu are caramel), cateva sticlute numai bune de cadorisit cand vine Mos Craciun (caci sunt in perioada in care folosesc orice oportunitate pentru a descoperi noi cadouri).

La iesire, am primit doua bomboane. Ei bine, eu nu am inteles ce a zis patronul cand ni le-a oferit, iar cand am simtit gustul, am exclamat: „E cu anason stelat!”. Si am primit imediat raspunsul de la sotul meu: „Pai ne-a zis ca e cu Ouzo, dar fara alcool!” Aha, deci Ouzo. E mai interesant, bag de seama, sa zici ca e cu Ouzo decat cu anason stelat :).

Aceasta descindere la magazinul grecesc din Brasov mi-a deschis apetitul pentru noi teste culinare. Asa ca trebuie neaparat sa trec si pe la magazinele grecesti din Bucuresti. Cine stie? Poate gasesc bomboane cu gust de masline! 🙂