Selectează o Pagină

Unde ne mai cazăm când mergem la mare este o întrebare care mi-a tot ieșit în cale zilele acestea. Așa că mi-am propus să vă scriu câteva vorbe despre un loc minunat. Tocmai am venit de acolo și m-aș întoarce oricând.

Ca să nu lungim vorba, vă invit să aruncați o privire mai jos și să aflați cum e pe malul Lacului Tătlăgeac.

Vile - Lacul Racilor
Ponton - Lacul Racilor
La intrare in vila - Lacul Racilor
Flori - Lacul Racilor
In plimbare - Lacul Racilor
Lebede - Lacul Racilor

De ce în România la mare și nu în altă parte

Pentru mine, să parcurg un drum de 2 ore și 38 de minute din București și să ajung la mare e vis. Asta pentru că în mașină sunt doi copii care se plictisesc și care sunt nerăbdători să vadă marea. 

 

Cum e la Lacul Racilor

În primul rând, e natură. Și asta îți umple sufletul de liniște și bucurie. E frumos, dar nu 100% sălbatic. Ai condiții decente și în același timp te bucuri de un cadru natural deosebit. 

 

Despre cazare

Poți opta pentru o cameră în hotel sau una în vile. Sau poți să te cazezi într-o vilă doar a ta. Așa am făcut noi și ne-am bucurat de suficient loc pentru patru persoane: o mansardă cu două paturi matrimoniale mari plus un mic balcon cu vedere la lac, numai bun pentru citit sau pentru savurat o cafea; un living la parter cu o canapea extensibilă, baie, televizor și frigider. Și la parter erau scaune pe verandă, o bancă în fața vilei și un șezlong pe iarba lângă vilă, asta în cazul în care voiai să lenevești la soare fără să mai ajungi la mare.

Am citit în recenziile altor persoane că vilele cu patru camere individuale sunt prost antifonate și auzi tot ce fac vecinii. E posibil. Însă, cum am zis, noi am avut o vilă doar a noastră și nu ne-am confruntat cu această problemă. Ba chiar ne-am bucurat de un „bonus”: ponton în fața vilei. Așa s-a nimerit și a fost foarte bine: puteai să cobori aproape de lac ca să urmărești vietățile de aproape – bucuria copiilor. 

Dezavantaje?

Păi trebuie să știi de la început că se aud noaptea broaște. Ești totuși cu un picior în natură. M-am și enervat, m-am și amuzat. Însă au fost atât de multe avantaje, încât m-aș întoarce azi acolo, cu tot cu concertul nocturn al broaștelor. 

Pontonul nostru - Lacul Racilor

 

 

 

Vila - Lacul Racilor

Birdwatching

Mai în glumă, mai în serios, la Lacul Racilor poți face birdwatching. Am stat minute în șir și am urmărit o familie de lebede cu cinci pui. Și nu m-am plictisit. M-am încărcat cu energie. Să le vezi așa, grațioase și liniștite, cum plutesc agale pe lac sau așteaptă cuminți lângă restaurant să primească ceva bun e un privilegiu pentru mine, care trăiesc în oraș.

Apoi, pe terasă, apar vrăbiuțe care vor să le dai firimituri. Obișnuite deja, pot veni chiar la tine pe masă. Își umplu ciocul cu bucățele de pâine și zboară cu ele în cuib pentru pui.

Familie de lebere - Lacul Racilor

 

 

 

Randunele - Lacul Racilor

Ce mâncăm la Lacul Racilor

Desigur, și raci, dacă vreți! Ce mi-a plăcut în primul rând și mă ajută mult în vacanțele cu copiii este micul dejun asigurat. Bufet suedez, aceleași feluri în fiecare zi, însă suficiente variante ca să îți alegi ce vrei și poate altceva de fiecare dată. Plus variante vegetariene, cum a fost pasta de năut și fructe de mai multe feluri.

Despre restaurant am mai scris aici. De fiecare dată când ajungeam pe litoral, treceam și pe la restaurant la Lacul Racilor, fără a fi însă cazați aici. Pentru meniu, dar mai ales pentru atmosferă: o terasă pe malul lacului, împrejmuită cu flori.

Nu este un restaurant ieftin, nu are cum să fie. Dar m-am convins că în jur nu găsești variante mai ieftine și mai bune. Nu am reușit însă până acum să ajung la Clos des colombes, care e vizavi de Lacul Racilor. Dar am în plan, mai ales pentru moelleux au chocolat, căreia i s-a dus vestea. 

Terasa - Lacul Racilor
Muscate pe terasa - Lacul Racilor
Tocanita pescareasca - Lacul racilor

Câteva idei din meniu

Gusturile nu se discută! Dacă ajungeți aici, sigur găsiți ceva care să vă placă.

Am încercat o tocăniță pescărească cu rapene, paste carbonara, cașcaval pane, înghețată de casă, icre de știucă, supă cu tăieței, bucuria copiilor, dar marea încântare pentru unul din băieți și pentru soț au fost creveții la grătar. Și când m-am plictisit de mâncăruri pescărești, m-am săturat cu o porție de ciuperci la grătar. 

Într-un articol viitor, vă voi povesti despre alte restaurante la care am fost în această vacanță, nu prea departe de Lacul Racilor. 

Icre si frigarui

 

 

 

Inghetata de casa - Lacul Racilor

Unde facem plajă

Cea mai apropiată plajă este la 2 km, fix lângă Popasul pescarilor. Aș spune că e imposibil să ajungi la plajă fără mașină. Însă ne-am tot întâlnit pe drum cu două doamne, cazate în vila de lângă noi, care mergeau mereu pe jos. 

Despre plajă – ce variante am mai găsit, ce ne-a plăcut și ce nu – într-un articol viitor.