Selectează o Pagină

viata perfecta de pe retelele de socializare-minO plimbare frumoasa intr-o zi insorita, printre frunze de toate culorile cu raze de soare care cad perfect pe un zambet fericit;
Mmmm, un pahar de iaurt cu seminte de chia si gem de zmeura;
Cativa pasi pe Champs Elysees;
Doi copii fericiti care se joaca (tot) cu frunze aurii, fotografiati, desigur, de un parinte fericit;
O farfurie cu o salata irezistibila savurata intr-un bistro bucurestean intr-o duminica de toamna insorita;
Un mic dejun la Viena;
Un cuplu fericit terminand un maraton cu un zambet de multumire.

Nu-i asa ca viata altora e perfecta? Toata lumea cunoscuta mananca sanatos si delicios, la restaurant, isi face weekendul peste mari si tari, are copii minunati, cuminti si frumosi, are numai realizari si e foarte fericită. Numai eu am proiecte de terminat, facturi restante, copii neastamparati si mananc haotic. Deci sa ma inveselesc chiar acum cu putina inghetata, alaturi de o felie de tort de ciocolata presarat cu nuci caramelizate. Se recunoaste cineva?

Dragile mele, ce vedeti pe retelele de socializare sunt franturi din vietile unor oameni normali. Sunt doar ce vor ei sa vedem. Partea frumoasa, luminoasa, realizarile cu care vor sa se mandreasca in fata lumii.

Mi-a venit ideea sa scriu aceste cateva randuri in urma unei discutii cu o doamna care imi spunea cat de suparata e, mai-mai sa intre in depresie, in timp ce-mi apareau pe wall de la ea imagini optimiste si pline de viata. Noua, celor care privim franturi de viata pe canalele de social media, ni se induc astfel interpretari gresite, care ne pot influenta starea de bine psihologic. Asta depinde, desigur, de cum ne raportam la viata in general si la grupul de egali si de stima de sine.

Daca avem o stima de sine ridicata, un eu puternic, nu vom fi influentati decat, poate, intr-o mica masura de ce vedem la altii. Dar daca stima de sine este fragila si tendinta noastra e de a vedea partea goala a paharului, in ce ne priveste, faptul ca-i vedem pe ceilalti fericiti ne poate aduce o unda de nemultumire fata de propria persoana.

Sfatul meu este sa priviti cu detasare ce posteaza cunoscutii vostri in mediile de socializare, sunt doar franturi, aspecte rupte din context. Eventual, sa va bucurati pentru ei, daca presupuneti ca lucrurile in ceea ce-i priveste stau chiar asa, caci bucuria aceasta va va aduce o stare placuta; apoi, sa va inspirati din ce fac altii. Si sa va spuneti: „Iata, se poate! As putea si eu sa ma pregatesc pentru maraton. Nimic nu e imposibil!”.

Foto credit: Pixabay.com