Nu cred ca putem fi fericiti daca nu suntem autentici. Si nu putem fi autentici daca nu ne cunoastem pasiunile cu adevarat. Si nu le dam curs!
De ce e important sa ne descoperim pasiunile
Sa-ti descoperi pasiunile inseamna sa deblochezi energie – o energie vitala, care iti va da aripi. O energie care te va ajuta chiar si sa slabesti. Este energia aceea care te face sa fii entuziast, vesel, cu chef de munca si de viata. Este energia care te ajuta sa intelegi ca poti face lucrurile care iti plac cu adevarat. Si asta, pentru tine! Nu pentru ceilalti. Esti tu, cu tine insuti. Dar daca tie ti-e bine, le va fi si celorlalti.
Am cunoscut oameni care si-au schimbat cu totul viata pentru ca au aflat ce le place. Si si-au urmat calea. Chit ca au renuntat la drumul pe care pornisera si investisera timp si bani. Au plecat din corporatii si si-au deschis mici afaceri care, pornite din pasiune, au ajuns sa aiba succes. E firesc sa faci ceva din pasiune si sa ai si succes, nu? Asta pentru ca, revin la ce am spus la inceput, esti autenic. Si daca esti autentic, iti poti atinge scopurile mai usor.
Idei de rasfat pentru pasionatii de gatit
Azi m-am gandit sa pornesc de la pasiunea pentru gatit. Iata propunerile mele pe acest subiect. Bineinteles, nu o sa va spun pur si simplu sa mergeti la o sedinta de shopping in piata si sa petreceti apoi doua ore in bucatarie.
Daca va place sa gatiti si sa aflati lucruri noi in acest domeniu… delicios, puteti sa va rasfatati cu:
1) Workshopuri de gatit. Puteti gasi, de exemplu, ateliere de paine artizanala cu maia. Sau sa fiti martori la o „sedinta” de facut paine intr-un sat ascuns printre munti, undeva in Marginimea Sibiului. Ori un curs de ciocolata artizanala raw.
2) Carti ale unor bucatari care va sunt model. Ei bine, in timp ce scriam, am descoperit ca Ottolenghi a publicat in septembrie 2017 cartea Sweet. Titlul spune totul. La fel, si numele autorului. Si, da, ma voi rasfata cumparandu-mi aceasta carte. Dupa ce, cu un an in urma, m-am rasfatat cu Plenty More.
3) Publicarea propriei carti de retete. Ce-ar fi sa va daruiti… propria carte? Puteti sa o tipariti intr-un singur exemplar sau in mai multe, pentru a o darui celor dragi. Detalii, pe www.blurb.com. Primiti la pachet un programel in care va puteti aranja informatiile inainte de tiparire, exact asa cum va doriti. Nu trebuie sa fiti asi in InDesign. Eu m-am jucat acum cativa ani si am pregatit carticica Retete de suflet.
4) Intalniri cu prietenii… pentru gatit. Da, chiar asa cum am zis. Ce-ar fi sa gasiti un motiv (un concept, sa-i spunem) pentru a va distra cu prietenii pasionati de gatit? Vara, poate fi o invitatie la BBQ. Prin primavara, invitatie la picnic. Iarna, puteti face cozonaci. Ma rog, am glumit. Poate nu aveti chef totusi sa petreceti prea mult prin bucatarie.
5) Un potluck. Tot cu prietenii. La fel, ca mai sus, stabiliti mai intai o tema. Retete mediteraneene? Tarte si salate? Apoi, petreceti timp in bucatarie pentru a pregati ceva delicios ce veti imparti cu prietenii.
6) Un shopping de farfurii… nastrusnice. Sau foarte serioase si elegante. Gasiti pentru toate gusturile aici.
Va astept cu idei de rasfat. Bineinteles, sunt nenumarate. Dorinta de rasfat sa fie!
Care este cea mai recenta experienta culinara in care v-ati simtit rasfatati/te?
Cea mai recenta experiență culinară în care m-am simțit răsfățață a fost în Sri Lanka, la un mic restaurant de familie, unde am mancat o diversitate de curry-uri tradiționale. Am avut la dispoziție un bufet cu în jur de 9 curry-uri vegane și încă alte 5-6 feluri de mâncare proaspătă și extrem de gustoasă. Pe parcursul mesei, gazdele noastre au venit în continuare cu tot felul de mici completări, printre care lipii de cocos proaspăt făcute pe plita, fructe și deserturi. Au fost extrem de amabili și au făcut din acea masa o experiență memorabilă.
Multumesc, Andreea, pentru comentariu! Deja imi lasa gura apa. Lipii de cocos? Uau! Intr-adevar, nu poti uita asa ceva.
Ma simt rasfatata de fiecare data cand sunt la masa cu oamenii pe care ii iubesc, chiar daca sunt eu cea care gateste 🙂 insa ultima experienta in care cineva a gatit pentru mine si a fost wow s-a intamplat in Berlin, la un restaurant chinezesc mic, de familie, with a fancy twist, unde am experimentat gusturi noi. E un rasfat sa incerci ceva nou – oriunde, oricum, si e bine sa nu uitam sa fim recunoscatori pentru asta.
Iulia, mi-a placut mult ultima idee – sa nu uitam sa fim recunoscatori pentru momentele minunate din viata noastra.
Dacă discutăm de răsfăț, pentru mine sunt două opțiuni: fie mă răsfăț singură, caz în care optez pentru o sticlă bună de vin sau un trip la Fromagerie, fie sunt invitată în oraș, unde cea mai bună experiență culinară am avut-o la Maize – farm to table (n-am mâncat niciodată ceva mai aromat piece by piece).
Multumesc, Roxana, pentru idee! M-am uitat pe meniul de la Maize si… stiu cu ce o sa ma rasfat cu prima ocazie! 🙂
De fiecare data cand imi gateste iubitul meu ma simt rasfatata. Nu gateste foarte des dar cand o face o face din tot sufletul si asta se vede in mancare.ultima experienta de acest gen a avut loc acum o sapt si a facut niste somon cu legume la cuptor .o delicatesa.
Multumesc, Mihaela, pentru comentariu! Sunt sigura ca tot ce este gatit din tot sufletul este delicios!
Eu sunt des răsfățat de soția mea dar ultima data când m-am simțit răsfățat maxim a fost în ziua libera de 24 ianuarie, când m-am trezit ca într-o dimineață de weekend cu un miros dulce. Era de la un Dutch baby pancake, presărat cu miez de fructul pasiunii, mango și afine și care avea alături o ciocolata calda…
Heaven! 🙂
Ultima data cred ca a fost la inceputul lunii, acasa la parinti, in jurul mesei impreuna cu familia.
A fost un rasfat culinar dar si sufleteste.
M-am simtit cu adevarat rasfatata de Craciun, cand mama si sora mea au venit in vizita si au gatit o multime de bunatati. Am avut pe masa toate felurile de mancare preferate din copilarie, paine de casa si cozonac proaspat.
Multumesc, Alina, pentru comentariu. Sunt sigura ca mancarea este mai delicioasa cand este savurata alaturi de cei dragi. Si iti merge la inima, cum se spune.