Selectează o Pagină

Acum cativa ani, am primit un text despre fericire de la un profesor – i-am admirat cursurile si l-am apreciat ca om (se numeste Romeo Cretu si preda, “pe vremea mea”, la cursurile postuniversitare de la Jurnalism, cu ceva orientare spre psihologie).

E vorba despre un text simplu, dar care, zic eu, concentreaza destula intelepciune ca sa intelegem multi dintre noi cum ne ordonam viata si ce ar fi de preferat sa schimbam.

despre fericire

Pe scurt, era vorba despre faptul ca ne tot spunem ca viata noastra va fi mai frumoasa doar daca se intampla anumite lucruri. Asteptam sa se intample si poate chiar se intampla, unele dupa altele, fara insa sa simtim fericirea la care visam. Iar concluzia era:

“Adevarul este ca nu exista un moment mai bun pentru a fi fericit decat cel prezent. Daca nu acum, atunci cand? Viata noastra va fi intotdeauna plina de schimbari. Este cel mai bine sa admiti asta in sinea ta si sa decizi sa fii fericit oricum. (…) bucura-te si pretuieste fiecare moment pe care il ai si pretuieste-l si mai mult pentru ca te bucuri de el cu cineva apropiat, cineva considerat special ca sa-ti petreci timpul cu el… si aminteste-ti ca timpul nu asteapta pe nimeni. Iar daca esti singur, lasa-l sa apara in viata ta pe… “special”.

“INCETEAZA sa mai astepti…
– pana ce termini facultatea
– pana ce masina sau casa este platita
– pana iti iei o masina sau o casa noua
– pana ce copiii pleaca de acasa
– pana ce iti termini studiile
– pana ce slabesti 10 kilograme
– pana ce te ingrasi cu 10 kilograme
– pana gasesti dieta ideala
– pana arati perfect
– pana te casatoresti
– pana ce vei avea copii
– pana te pensionezi
– pana la iarna sau pana la primavara
– pana mori.

Nu exista un moment mai bun decat cel de acum pentru a fi fericit. Fericirea este o calatorie, nu o destinatie. Nu faci ceva pentru a fi fericit, ci esti fericit si de aceea faci ceva.

Asa ca munceste ca si cand nu ai avea nevoie de bani, iubeste ca si cand nu ai fost ranit in dragoste, danseaza ca si cand nimeni nu te-ar vedea.

Vrei sa fii fericit? Atunci fii fericit!
Vrei sa daruiesti dragoste! Atunci daruieste dragoste!”

Foto header: Pixabay.com

fb-share-icon
error

Ți-a plăcut? Ne bucurăm să duci vorba mai departe.