Selectează o Pagină

O pată de culoare violet, lângă una verde, un detaliu roz, puțin vizibil mai spre stânga, 20 de pătrățele de toate culorile… ah! Nici nu mi-am dat seama că am terminat. Am uitat cu totul de gândurile de peste zi și m-am trezit în fața unei minunate mandale pline de culori și de simetrie. Și am o stare de bine.

Nu (mai) sunt copil și nu vreau să mai fiu copil vreodată. Sunt fericită așa cum sunt, însă coloratul cărților (așa-zise pentru adulți) este o metodă atât de relaxantă și de distractivă! Este o modalitate bună de a-i oferi creierului o singură direcție, în care să se concentreze, și asta poate aduce o stare de bine. Contracarăm astfel tumultul gândurilor care ne inundă mintea și ne consumă energie. În plus, le dăm ochilor ceva frumos. Și ei, ca și noi, sunt atât de însetați de frumos.

carti de colorat pentru adulti

Să colorezi nu doar te relaxează, ci și îți stimulează imaginația și îți amintește că ești creator și că îți poți folosi creativitatea să-ți faci lumea și viața mai frumoase.

În plus, în timp ce colorezi, te poți gândi la binecuvântările din viața ta, pentru care ești recunoscător. Așadar, poți considera această practică un exercițiu de recunoștință. Iar practicarea recunoștinței aduce atât de multe beneficii pentru trup și pentru minte. Despre recunoștință am mai scris aici. Ba chiar am ținut și un webinar la invitația prietenei mele Magda Câmpeanu.

Invitație la colorat

Iată câteva recomandări de cărți pentru cine se încumetă să spună stop ritmului cotidian și să-și acorde câteva (zeci) de minute de relaxare. Trăirile pot fi și mai plăcute, mai relaxante, dacă asculți muzică în timp ce umpli foaia cu detalii pline de culoare.

gradina secreta

Grădina secretă. Carte de colorat și activități antistres

Editura Litera

Pășește într-o grădină care așteaptă să îi oferi culoare și descoperă micile creaturi ascunse ici-colo. Folosește-ți creativitatea în acele mici colțuri de grădină pe care trebuie să le completezi. Posibil, cea mai cunoscută carte de colorat pentru adulți, cu peste 11 milioane de exemplare vândute în lume, potrivit Thebalancecareers.com.

designs

Designs. Adult Coloring Book

Two Hoots Coloring

Lasă-te purtat de magia mandalelor și a formelor geometrice, în timp ce stresul de peste zi dispare cât ai zice… verde. Vei găsi în carte o gamă largă de desene de calitate, care diferă în funcție de gradul de dificultate.

Amazing Grace Adult Coloring Book

Zondervan

Plimbă-te prin grădini pline de pace, în care îți vei găsi liniștea pe măsură ce le acoperi de culoare. Vei găsi nu doar desene, ci și cuvinte care să îți aducă inspirație și momente de reflecție. Toate îți vor umple inima de bucurie.  Și, bineînțeles, vor alunga stresul, te vor ajuta să te relaxezi și să intri în contact mai ușor cu propria persoană. 

Dar până să îți cumperi cărți, poți să dai print la câteva imagini. Aici  găsești 24 de PDF-uri cu desene de colorat pentru adulți. Așadar, alege-ți creioanele colorate preferate – mie îmi plac cele de la Boribon – și lasă-te purtat de magia culorilor și a formelor.