Selectează o Pagină

Vise, dorinte, scopuri. Nu ducem lipsa de ele. Vrei un job mai bun, o relatie mai armonioasa, o casa mai mare, o gradina cu flori, o silueta ca in reviste, o cabana la munte, sa slabesti 5kg pana de Revelion? Fiecare are sigur o lista cu scopuri. Dar unii dintre noi avem, la pachet cu scopurile, si o multime de blocaje, care ne impiedica sa pornim in directia dorita.

vrei sa atingi un scop

Tocmai am citit un text scris de Dairic McCann – unul dintre putinii speakeri care au charisma (desi chiar el sustine ca aceasta este o calitate pe care o dobandesti prin invatare) si care mi-a dat cateva idei care ma ajuta sa-mi indeplinesc scopurile.

– Cand ai un scop, dar te simti blocat si crezi ca nu poti sa iti faci o imagine de ansamblu asupra lui, opreste-te! Nu mai incerca sa cauti imaginea de ansamblu (adica ce ar trebui sa faci pas cu pas ca sa-ti atingi scopul).

– Pur si simplu, apuca-te de treaba! Invinge puterea grijilor care te paralizeaza trecand la actiune. Pune-te in miscare, construieste-ti un moment care sa te puna in miscare in directia scopului tau – sau macar in orice directie, pana iti dai seama care este cea „corecta”, spune Deiric. Mai bine mergi putin in zigzag, decat sa stai pe loc.

– Traieste momentul si, in functie de informatiile pe care le ai, alege pasul logic si pozitiv de la un moment dat.

– Pune-te in miscare si in orice moment alege cel mai bun pas posibil, indiferent de cat de mic e.

– Odata ce ai pornit cu primul pas, cel de-al doilea va fi evident – si, cu cat faci mai multi pasi, cu atat iti va fi mai clara calea catre scopul final.

– Dar ce faci cand ceva din exteriorul tau se interpune intre tine si scopul tau, iar acesta din urma pare deodata de neatins? Fa cel mai usor lucru pe care poti sa-l faci si care te pune in miscare in directia generala spre scopul tau si ai incredere ca te vei misca si mai mult in directia dorita. Si nu te opri!

Reteta e valabila in orice domeniu. Inclusiv in curele de slabire… Sunt hotarata sa o verific chiar de azi.

Foto: © Bhairav | Dreamstime.com