Într-o duminică inundată cu flori de magnolii, m-am gândit să vin cu câteva idei de cadouri pentru cei dragi. Mai ales că se apropie Paștele Ortodox și unii dintre noi îl vom ajuta pe iepuraș. Dar asta rămâne între noi.
Am încercat să pun accentul pe experiențe, nu pe lucruri. Sau măcar pe lucruri care aduc experiențe. Și am avut mereu în minte ca sugestiile de cadouri să aducă relaxare, stare de bine sau măcar zâmbete. Așadar, poți oferi celor dragi:
Un set de plante aromatice – numai bun de crescut pe pervazul din bucătărie și de aromat cu el mâncărurile preferate.
Eu am cumpărat în 2020 de la Microgreens un rozmarin, un cimbru și un busuioc. Ți-e mai mare dragul când le primești. Sunt mari și frumoase.
Un infuzor și 1-2 uleiuri aromatice. Eu îl am pe cel de la Freeways.
Plus câteva uleiuri, tot de la ei, cum e Boswellia Serrata, care conferă un sentiment de liniște și relaxare, pe lângă efectele pozitive pe care le are asupra sănătății.
Cărți de colorat pentru adulți. Despre ele am scris un articol aici. Tot în link, găsești câteva recomandări de cărți.
Iar lângă un ceai, merge bine o carte. Iarăși, alegerea cărților de dat cadou este personală. Eu aș opta, poate, pentru o carte de dezvoltare personală sau pentru una din colecțiile de la Elena Francisc Publishing. Dintre cele citite de mine de aici recomand: Tehnologia visătorului, Școala Zeilor, Cercul Revelației, Inteligența Cosmosului, Călătoria eroinei, Când imposibilul devine posibil.
O carte de… rețete. Așez în listă și cărți de bucate, pentru că sigur avem printre cei dragi persoane care gătesc și care vor fi încântate să le primească și să le răsfoiască. Fie că e vorba de Ottolenghi, Jamie Oliver ori Nigella Lawson, sunt sigură că vei face cea mai bună alegere.
Și mai poți face o surpriză iubitorilor de rețete, care nu doar că gătesc, ci și sunt pasionați să scrie despre rețetele lor: un ghid despre cum ar putea să scrie și să publice o carte de rețete – ghidul clarifică câteva aspecte esențiale despre cum se redactează și se publică o carte de rețete. Este util chiar și pentru cei care au un blog culinar, pentru că indică un set de greșeli de redactare foarte des întâlnite, care ar fi bine să fie editate. Găsești mai multe detalii despre ghid aici
Hârtie plantabilă – cu mix de semințe de flori
Până la plantare, hârtia poate fi folosită, de exemplu, ca semn de carte. Apoi, după plantare, fericitul posesor va avea surpriza de a crește câteva plante dintre: traista-ciobanului, coada-șoricelului, mentă, gălbenele, crăițe, lobodă sălbatică, pir gros, trifoi alb, trifoi roșu, salvia glutinosa, iarbă mare, iarbă grasă, lucernă, rapiță, sânziană albă, cicoare, golomăț, săpunariță, măcriș, margarete, lumânărică, tătăneasă, pieptănariță, firuță sau păiușul bălților. Sau lavandă, care este singura plantă de cultură care se ascunde printre semințe.
Agendă pentru notat cele mai importante lucruri de făcut… pentru relaxare și stare de bine. Mă rog, posesorul poate scrie ce dorește. Eu doar am găsit un set de agende delicate, făcute de Irina Neacșu, designer și artist botanic ASBA
O vacanță de câteva zile într-o căsuță individuală cu vedere spre… Deltă, în Complexul Turistic Varvara – în natură, departe de jungla orașului.
Curs de nutriție pentru stil de viață sănătos. Încearcă HEAL, un program online intensiv pentru dobândirea obiceiurilor alimentare sănătoase.
Curs online Inițiere în practica prezenței Dacă acordăm atenție trupului și urmăm un curs pentru sănătatea fizică, de ce să nu alegem unul și pentru spirit. „A fi Conștient înseamnă a simți profund și rafinat realitatea vieții. Dar și a crea realitățile pe care le dorim în viețile noastre. Este despre a ne deschide, eliberați de frică și emoții distructive, despre gândire compulsivă și modele repetitive de experiență, în fața minunăției existenței. Dar și despre puterea de a trăi așa cum dorim să trăim, despre a crea stările interioare, atitudinile, relațiile deschise pe care le visăm.”
O selecție de produse culinare ca punct de plecare pentru pregătirea unui picnic – brânzeturi (brie, cheddar, mozzarella), prosciutto, grisine, unt de arahide/migdale, tahini (pentru un humus), roșii uscate, fructe uscate, rice cakes. Plus un coș pentru picnic, desigur.
Un abonament pe un site de cursuri și workshop-uri, cum este SkillShare. Ce zici de un curs de ilustrat cărți de povești, unul de design interior, unul de pictură în acuarelă sau unul… de gătit paste ca în Italia? Sunt doar câteva exemple. Oricine poate găsi aici un curs distractiv, care să îi dea idei pentru viața de zi cu zi.
Îți urez succes și inspirație în alegerea celui mai potrivit cadou!
Foto credit: irinaneacsu.com, pixabay.com, oanatrifu.ro
Comentarii recente