Selectează o Pagină

mind-body
Obezitatea, mancatul compulsiv sau in exces, problemele emotionale legate de mancare sau chiar cele digestive sunt prezente in jurul nostru la tot pasul. Sunt atat de multi oameni care nu stiu sa se hraneasca si care se confrunta cu mari probleme legate de mancare, incat cred ca ceea ce a afirmat Michaell Pollan in cartea sa “In apararea mancarii” este valabil si pentru noi romanii, chiar daca nu avem exact 30 de ani de recomandari nutritionale: „Dupa 30 de ani de recomandari nutritionale suntem mai grasi, mai bolnavi si mai prost hraniti. Iata de ce ne aflam in impas: avem nevoie de o viziune cu totul noua asupra modului in care mancam”.
Asadar, avem nevoie de informatii si de instrumene noi pentru a face fata acestor provocari.

Un domeniu nou si inovator este Mind Body Nutrition (Hrana pentru minte si corp). Exploreaza modul cum gandurile si afectele au impact asupra metabolismului si sanatatii. Sunt explorate astfel conexiunile fascinante dintre minte, corp, digestie si comportament. Mind Body Nutrition combina informatii din medicina si nutritie cu cele din psihologie pentru a oferi baze solide acestui nou domeniu.

De exemplu, sa presupunem ca, ori de cate ori ma asez la masa, ma gandesc la ceva care neplacut: cearta cu prietenul, termene-limite imposibil de respectat, o lista interminabila cu lucruri de facut etc. Toate aceste ganduri au un corespondent fiziologic exact – ele creeaza stres in organism. Iar a manca in stare de stres este una dintre cele mai mari greseli nutritionale ale zilelor noastre: incetineste functionarea aparatului digestiv si scade capacitatea metabolica. Mind Body Nutriton ofera, de exemplu, tehnici de relaxare, simple si eficiente, care pot fi aplicate cand ne asezam la masa.

Share/Bookmark


fb-share-icon
error

Ți-a plăcut? Ne bucurăm să duci vorba mai departe.