Selectează o Pagină

Ieri scriam ca nu exista dieta perfecta. Nu exista dieta perfecta pentru mine. Daca ar fi existat o dieta perfecta, ar fi insemnat in primul rand ca este… unica. Iar eu mi-am dovedit ca aceasta ipoteza este gresita.

Probabil ca exista o dieta potrivita strict intr-un anumit moment al vietii si doar pentru mine.

O dieta in functie de varsta, de nevoile nutritionale ale corpului, de stilul meu de viata (daca am un serviciu si merg mult pe jos, am nevoie de un regim total diferit decat daca stau cu nasul in calculator zece ore pe zi), de anotimp, chiar si de cat de implinita ma simt pe plan profesional (una este sa te duci la serviciu cu entuziasm zi de zi si alta este sa te-apuce durerea de cap numai cand te gandesti la el; ce legatura ar avea asta cu slabitul? Pai, are.

Puterea personala este strict legata de puterea metabolica; imi voi accelera metabolismul daca sunt multumita de cum imi conduc viata, de jobul meu, de relatiile mele cu ceilalti; dupa cum imi pot incetini metabolismul daca sunt blocata intr-un proiect, daca nu-mi exprim creativitatea sau nu sunt in stare sa incep un proiect pe care, de fapt, mi-l doresc).

Prin urmare, cine cauta dieta perfecta ar trebui sa se gandeasca in primul rand ce inseamna “perfect” pentru el. O dieta care sa-l slabeasca exact x kilograme, una care sa fie universala, valabila in orice moment al vietii lui, una cu minim de efort si maxim de efect? Apoi va trebui sa analizeze daca exista asa ceva, daca nu se-mbata cu apa chioara.

Foto: Pixabay.com