Selectează o Pagină

Azi am avut ocazia sa aud (si ce ocazie! am stat intr-un picior in masina 282 in drum spre casa prin Tei, presata ca intr-o cutie de sardine) o discutie intre mai multe adolescente legata de cure de slabire.

de ce te-ai apuca sa tii dieta

Vremurile se schimba, adolescentii se schimba, dar discutia despre diete ramane aceeasi.

Ce m-a uimit, si m-a bucurat in acelasi timp, a fost ca fetele incercau sa gaseasca motivatii pentru a tine dieta. De ce s-ar apuca cineva sa tina dieta? Si cat de important e?

Chiar asa? De ce te-ai apuca sa tii dieta? Ca sa arati bine? Sau ca sa fii fericit/a?

Una e sa vrei sa slabesti ca sa fii mai sanatos si ca sa arati mai bine si alta e sa vrei sa fii mai slab pentru ca crezi ca, cu 20 de kilograme mai putin, vei fi mai fericit.

In prima situatie, incerci doar sa iti controlezi greutatea – ceea ce e necesar si util; insa in a doua incerci sa controlezi mai mult: emotiile (daca te gandesti ca vei fi fericit cand vei avea X kilograme, asta inseamna ca te abtii sa fii fericit in prezent, nu recunosti motivele care te-ar face fericit acum si proiectezi fericirea intr-un viitor incert, care poate nu va veni niciodata) si chiar si viata (fac exercitii pana cad lat, mananc cat pisica mea, slabesc in 5 zile 10 kile si dupa asta voi fi fericit – din pacate, cu aceasta conceptie, pierzi detalii importante, nu lasi lucrurile sa se intample pentru ca vrei sa detii controlul). Chiar, pe tine ce te motiveaza sa tii dieta?…

Foto: © Irinaroibu | Dreamstime.com

Foto header: Pixabay.com