Selectează o Pagină

Mi s-a intamplat de multe ori sa-mi fie pofta de alimente de care organismul meu avea nevoie (de exemplu, pofta de lamaie toamna, cand, de obicei, imi dau tarcoale racelile), dupa cum mi-a fost pofta si de alimente care imi fac rau (mi-e pofta uneori de cafea, desi am hotarat sa nu mai beau, pentru ca imi da palpitatii). Ce se intampla totusi cu corpul nostru care, uneori, pare sa ne dea semnale gresite?

[irp]

Pana acum am sustinut sus si tare ca trebuie sa fim atenti mereu la semnalele care vin de la corpul nostru, ca el stie cel mai bine de ce avem nevoie. Si sustin asta in continuare. Dar ce se intampla cand aceste semnale par sa fie impotriva noastra?

Pai sa ne gandim putin la dorintele pe care le avem in general. In orice moment al vietii noastre, ne dorim ceva. Nu este comportament pe care sa il avem care sa nu aiba in spate o dorinta. Insa, uneori, dupa ce ni se indeplineste dorinta, constatam cu uimire ca lucrul pe care l-am obtinut nu este exact ceea ce aveam nevoie. Si ne dam seama ca nu trebuia sa ne dorim asa ceva. La fel se poate intampla cu dorintele legate de mancare.

De ce ne e pofta de alimente care ne fac rau

Corpul este cumva indus in eroare si cere anumite alimente de care nu are nevoie sau, mai mult, ii fac rau.

[irp]

Poate, cand mi-e pofta de cafea, am nevoie doar de un plus de energie, sau de ceva gust, ori poate doar de un moment de relaxare si nu de cafea in sine.

Foto: © Bortn66 | Dreamstime.com; Pixabay.com