Selectează o Pagină

Nu pot să nu iubesc vara, mai ales că m-am născut în plin iulie, și nu pot să nu mă bucur de micile note de culoare pe care le poate aduce chiar și pentru a împrospăta o bucătărie sau un living. Nu trebuie să schimbi mobila, pentru a te simți minunat. Căci, da, chiar și în bucătărie trebuie să te simți minunat, și asta te va ajuta să gătești bunătăți irezistibile.

Iar dacă ți se pare de domeniul fantasticului, încearcă să faci un mic experiment. Urmărește ce gust are mâncarea când ești relaxată și bine dispusă și ce gust are când ești stresată, grăbită, furioasă, supărată. Toate aceste emoții se răsfrâng, fie că îți dai seama, fie că nu, în comportament și duc la rezultate diferite.

Pornind de la această idee și de la faptul că mediul înconjurător este o prelungire a psihicului nostru, hai să ne creăm o ambianță cât mai plăcută în bucătărie. Acest lucru ne va ajuta chiar și să ne bucurăm de un metabolism mai bun. Dacă mănânci în stare de relaxare, într-un mediu cât mai plăcut, se activează sistemul nervos parasimpatic, responsabil pentru o bună digestie. Așa că eu am căutat câteva idei de aranjamente florale, de o simplitate absolută, care vor aduce lumină și culoare la tine în bucătărie. Desigur, și un miros încântător!

 

 

 

 

 

 

 

Dacă îți place să te joci cu aranjamentele florale, e ușor să împărți un buchet sau mai multe de flori pe culori sau pe specii și să le așezi separat în vaze simple de sticlă, transparente, de forme și mărimi diferite. Pe cât de simplu e de făcut, pe atât de spectaculos.

Sau poți face același lucru cu frunze de plante aromatice așezate în sticluțe individuale și înșirate pe mijlocul mesei.  

vaze separate
aranjamente florale
florile preferate

  

Desigur, contează fiecare detaliu. Așa că alege cu grijă vazele care îți plac cel mai mult și folosește-ți creativitatea pentru a le potrivi cu bucătăria și cu florile preferate.

Nu subestima puterea florilor. E de ajuns să ai un singur fir înflorit și încăperea capătă o energie de care te vei bucura negreșit.

plante aromatice

Așază flori lângă fructe, ținând cont de culorile lor după cum te ghidează inspirația – o cale bună de a atrage atenția asupra fructelor, mai ales dacă obișnuiesc să rămână prea mult pe masă fără să fie băgate în seamă.

Dacă preferi ghivecele cu plante, cele aromatice vor da viață bucătăriei tale. Te vor ajuta să-ți aromezi mâncărurile cu ierburi proaspete. Și vei avea și un sentiment de bucurie că ai propria minigrădină în care ai cultivat plante care dau meselor tale un gust special, inundând bucătăria de arome irezistibile.  

flori si fructe

Iar dacă vrei să te relaxezi și să capeți o stare de liniște și bucurie, încearcă să faci un aranjament floral. Pentru simplitate, poți crea un simplu buchet, într-o glastră cu apă. Sau poți folosi un burete îmbibat cu apă și așezat într-un mic ghiveci. Poți urmări filmul de mai jos, pentru câteva idei. 

Foto credit: depositphotos.com