Selectează o Pagină

Cât de mult îți folosești creativitatea? Te poți considera o persoană creativă? Știi la ce îți ajută creativitatea? Poți trăi fără creativitate? Dacă da, cât de frumoasă / eficientă / împlinită e viața ta?

Ei bine, sunt întrebări pe care mi le-am adresat mai întâi mie. Mult timp mi-am spus că nu sunt creativă. De fapt, nu știam cât de multe lucruri pot crea! Și în cât de multe feluri! M-am trezit chiar folosindu-mi creativitatea în moduri nebănuite – cum ar fi rezolvarea de probleme.

creativitate

 

 

 

creativ

Să ne infuzăm viața cu energie creativă cred că este esențial pentru o viață împlinită. Poate uneori părea o pierdere de timp să meșterești ceva nou, însă te face să te simți bine, îți crește încrederea și stima de sine, îți aduce bucurie, te menține pe o vibrație înaltă. Cred din ce în ce mai mult că creativitatea e o abilitatea care se poate exersa.

 

Proiect relaxant de vară cu iz de mare

Luna trecută, după ce am venit de la mare, m-am apucat cu unul din băieții mei să facem decorațiuni din lut cu scoici și melci. 

 

creativ

 

Mai întâi, ne-am pregătit atelierul… de pe balcon: o suprafață curată de lucru, lut (care se usucă la aer), un rulou de carton (de la un prosop de bucătărie terminat), un vas rotund, pensulă și acuarelă aurie, o șurubelniță și, evident, melci și scoici.

atelier

 

 

 

materiale

Am întins lutul și am decupat cercuri. Apoi, ne-am dat seama că nu avem nevoie neapărat de forme cerc perfecte. Am făcut la fiecare găuri acum, cât lutul era moale, ca decorațiunile să poată fi atârnate. 

După aceea, a fost într-adevăr relaxant să așezăm scoicile și melcii după bunul plac peste formele din lut pregătite. După ce am fost mulțumiți de design, le-am apăsat în lut, ca să rămână așa pentru eternitate :). Ici-colo, am pictat câte o scoică în auriu. Și am lăsat lutul să se usuce. După câteva zile, am legat câte o bandă la fiecare, ca să poată fi agățate.

Ce a urmat? Evident, am început să le oferim cadou. Ba chiar, cred că ne vor rămâne câteva de cadorisit și iarna – așa ca să ne poarte cu gândul la zilele lungi și însorite de vară petrecute la malul mării în timp ce depănăm amintiri sub brad.

 

 

 

 

Lucru cu scoici

A fost un timp plăcut, care ne-a adus relaxare și bucurie. Și continuă să ne aducă bucurie, când îi vedem pe ceilalți care le primesc în dar cum se bucură. 

 

proiect scoici

La ce ne ajută creativitatea

Poate ești scriitor sau ai un blog. Ori lucrezi într-un loc unde sunt necesare idei noi. Poate îți place să gătești și faci improvizații în bucătărie sau îți place să pictezi, să-ți faci propriile haine sau să îți educi copiii în mod creativ. Poate ești un fotograf care știe și poate să găsească frumusețea din jurul lui. Sunt atât de multe domenii în care avem nevoie de creativitate!

Beneficiile creativității pentru sănătatea psihică și fizică ar fi:

– creativitatea ne eliberează de stres și de anxietate;

– reduce depresia;

– îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar;

– ne ajută să ne focalizăm atenția pe o sarcină sau o activitate;

– ne poate crește stima de sine, ne ajută să ne simțim bine cu noi înșine;

– ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să descoperim ce potențial avem ca ființe creatoare;

– ne oferă un timp minunat pe care să îl petrecem singuri sau în compania apropiaților;

– ne îmbunătățește calitatea vieții. 

 

Așa că pictează, cântă, dansează, gătește, scrie, compune melodii, joacă-te cu copiii etc. și bucură-te de acest dar al creativității pe care toți îl avem. Și nu uita că, cu cât îl exersezi zilnic mai mult, cu atât vei putea fi mai creativ.